Mai, animalelor!

Pitici, copii neajutorati (fetite), pinguini si popandai. Aceasta este tinta de piata a bancilor din Romania, sau, cel putin, asa ne fac sa intelegem reclamele tv pe care acestea le difuzeaza. Piticii apar in mai multe reclame tv, de la mai multe banci, si par a fi majoritari. Ei sunt nucleul publicului tinta, principalii clienti. Acestia par a fi interesati sa ia „creditul pentru pitici de gradina“, adica sa cumpere alti potentiali clienti ai bancii. Popandaii si veveritele par mai interesati de creditul pentru locuinte, in timp ce fetita e dornica doar s-o indatoreze pe maica-sa.


Strangi azi o nuca, maine un fir de iarba si ai ce depune gaj la banca. Rima este intamplatoare, dar pare un slogan bun. Cel putin pentru un spot radio. De notat ca animalele clasice care au legatura cu sistemul bancar, furnicile si albinele, au fost lasate in afara distributiei, poate si fiindca Banca Albina a dat, nu de mult, faliment. Banca Veverita pare, astfel, mai dinamica si mai adaptata economiei de piata.


Pe masura ce bancile sunt in plina expansiune si noi produse bancare intra agresiv pe piata, asteptam reclame cu gascute pentru creditele de nevoi personale, cu lenesi pentru creditele auto si cu papagali pentru creditele de consum.

Nicu Ilie. Publicat in revista Cultura, Nr.: 68 / 2007-04-19

Comentarii

Video TV Romania

Colectia de pisici

Agenda Cultura